Låt mig få vara trygg i SVERAKs ID-register!

 
  Fotograf: Eivor Rasehorn
 

Ge dig och din katt trygghet - ID-märk och registrera katten i SVERAKs ID-register!

 

Katten är ett fantastiskt djur och att ha den i sitt nära umgänge är en ständig källa till glädje och förundran! Katten är självständig och intelligent samtidigt som den är mycket lojal och beroende av sin familj. Den vård, omsorg och kärlek du satsar på din katt får du hundrafalt igen!

Att ID-märka sin katt är viktigt - och lika viktigt är det att efter märkningen registrera katten i SVERAKs ID-register.

Om katten av någon anledning inte hittar hem är det själva registreringen som ökar chansen att ni ska hitta tillbaka till varandra igen; genom kattens ID-nummer och dina kontaktuppgifter.

Så här enkelt går registrering i ID-registret till...

När veterinären har ID-märkt katten får du ett intyg - antingen med tatueringsnummer eller en klisterremsa med chipnummer.

En del veterinärer skickar ID-intygen (Anmälan till ID-register) direkt till oss - tänk på att du då måste underteckna blanketten hos veterinären.

Om veterinären överlämnar ID-intyget direkt till dig - underteckna blanketten och skicka den till SVERAKs kansli.

Finns inte din katt i vårt register
trots att den är ID-märkt?

Fyll i blanketten "Anmälan till ID-register för katt" som finns under rubriken "Blanketter".

Klistra ID-remsa eller ange tatueringsnummer - bifoga gärna kopia av det intyg du fick av veterinären när du ID-märkte din katt.

Har du inte något intyg från veterinären men har

  • stamtavla där ID-remsa är fastklistrad - ta kopia och bifoga anmälningsblanketten

eller

  • registrerat ID-numret hos Svenska Kennelklubben och fått s.k. "ägarregistrering" - ta kopia av SKK-handlingen och bifoga anmälningsblanketten

Glöm inte att kryssa i om du vill att personuppgifter ska publiceras och underteckna blanketten - som därefter skickas till SVERAKs kansli.

Syns inte dina personuppgifter i vårt register
trots att din katt finns med?

Detta beror på att du inte kryssat i "Ja"-rutan och godkänt att dina personuppgifter publiceras. Vill du godkänna publicering fyller du i blanketten "Ändring av uppgift i ID-register för katt" som finns under rubriken "Blanketter".

Eftersom kattens uppgifter redan finns behöver du inte bifoga intyg på nytt men tänk på att tydligt ange ID-nummer eller SVERAK-registreringsnummer. Skicka blanketten till SVERAKs kansli.

Välkommen till SVERAKs ID-register - FÖR KATTEN

© copyright SVERAK www.sverak.se